Bútorfogantyúk alapanyagai és stílusjegyei

Bútorfogantyút számtalan stílusban, méretben, alapanyagból kaphatunk. Manapság mindenféle bútorhoz könnyedén megtalálhatjuk a megfelelő fogantyút. Köszönhető ez az anyagok és formák változatos kombinációjának, amelyben a tervezők képzelete szabja csupán a határt.

Bútorfogantyúk készülnek fém, fa, műanyag, vagy kombinált alapanyagból is. A fémek tartósak és sokféle formát és stílust képviselhetnek. Ezen belül vannak rozsdamentes fém fogantyúk, amelyek nedves környezetbe, fürdőszobába, konyhába kifejezetten ajánlottak, hiszen nevéből adódóan, a vizes közegben sem rozsdásodnak, megőrzik új állapotukat hosszú időn keresztül.

Az antik bútorfogantyúk is fémből készülnek, ehhez nagyszerűen illik a porcelán, amellyel gyakran kombinálják. Ezeket a típusokat általában szemet gyönyörködtető motívumokkal díszítik a még esztétikusabb megjelenés érdekében. Kifejezetten elegáns megjelenést adnak a bútornak.

A fa bútorfogantyúk szintén komolyabb megjelenést biztosítanak. Finom eleganciáról árulkodnak. Fémmel kombinálva is szép és komoly összhatást kelt.

A műanyag bútorfogantyúk általában modernebb hatásúak, ebből készülnek a legszínesebb darabok, legtöbbször a gyerek bútorfogantyúk is. Egészen bohókás, vidám színekben pompázó, mesefigurás fogantyúkat is találunk műanyagból. A színes akril önmagában vagy fémmel kombinálva is jól mutat.

Ha bútorunkat szeretnénk feldobni, átalakítani, egy fogantyú cserével akár megváltoztathatjuk a karakterét. Ha bútorfogantyúra van szükségünk, érdemes körülnézni alaposan a piacon.