Klasszikus bútorfogantyúk - Elegancia a mindennapokban

Napjainkban nagyon sokan kedvelik a letisztult, klasszikus eleganciát, mely a modern bútorok mellett az antik világában is jelen van. Egyaránt jelen van a kor, a stílus, a kultúra jegyei és mindezt nem csak bútoraink, hanem bútorfogantyúink is boldogan viselik. Változatos kínálat tárulkozik elénk, számos régies megjelenés. Nagyszerű kiegészítők lehetnek az antik bútorok mellett a klasszikus stílusú bútoroknál. Egy egyszerű fehér színt is képes feldobni egy antik stílust képviselő bútorfogantyú, mindez fokozni tudja bútoraink stílusát, eleganciát mutatva. A klasszikus bútorfogantyúk az esetek legtöbbjében fémből készülnek.

Régies hatás jellemzi megjelenésüket. Nem képvisel színkombinációkat, egyszerű, mégis lenyűgöző hatást nyújt az arany, ezüst, bronz színekkel. Méreteiket tekintve nem képvisel nagy geometriai alakzatokat, általában kerek, ovális vagy szögletes formával vannak ellátva.

Kialakítása azonban meghatározó tud lenni, általában fúrás útján tudjuk felhelyezni a bútorra, mely történhet egy fúrással vagy két fúrással. A fémből készült antik bútorfogantyúk esetében a ragasztás nem ajánlott. Akik az extrém, ízléses és esztétikus kiegészítőket kedvelik, azoknak kifejezetten ajánlom azokat a bútorfogantyúkat, melyek porcelánnal vannak vegyítve, akár kis pötty, virág vagy más alakzat formájában.

Nagyobb eleganciát kölcsönöznek bútorainknak. A porcelánnal kombinált antikolt fém bútorfogantyúk lehetnek egyszínűek, vagy akár dekoratívabbak. Ámulatba ejtő darabok, ezt garantálhatom, de érdemes különös figyelmet szentelni a bútorainkhoz is, hogy valóban kiemelje a bútorfogantyú. Ha klasszikus stílusú bútorokhoz keresünk fogantyút, tartsuk szem előtt a széles választékú kínálatot, melyet a gyártók garantálnak számunkra.

Bútorfogantyúk alapanyagai és stílusjegyei

Bútorfogantyút számtalan stílusban, méretben, alapanyagból kaphatunk. Manapság mindenféle bútorhoz könnyedén megtalálhatjuk a megfelelő fogantyút. Köszönhető ez az anyagok és formák változatos kombinációjának, amelyben a tervezők képzelete szabja csupán a határt.

Bútorfogantyúk készülnek fém, fa, műanyag, vagy kombinált alapanyagból is. A fémek tartósak és sokféle formát és stílust képviselhetnek. Ezen belül vannak rozsdamentes fém fogantyúk, amelyek nedves környezetbe, fürdőszobába, konyhába kifejezetten ajánlottak, hiszen nevéből adódóan, a vizes közegben sem rozsdásodnak, megőrzik új állapotukat hosszú időn keresztül.

Az antik bútorfogantyúk is fémből készülnek, ehhez nagyszerűen illik a porcelán, amellyel gyakran kombinálják. Ezeket a típusokat általában szemet gyönyörködtető motívumokkal díszítik a még esztétikusabb megjelenés érdekében. Kifejezetten elegáns megjelenést adnak a bútornak.

A fa bútorfogantyúk szintén komolyabb megjelenést biztosítanak. Finom eleganciáról árulkodnak. Fémmel kombinálva is szép és komoly összhatást kelt.

A műanyag bútorfogantyúk általában modernebb hatásúak, ebből készülnek a legszínesebb darabok, legtöbbször a gyerek bútorfogantyúk is. Egészen bohókás, vidám színekben pompázó, mesefigurás fogantyúkat is találunk műanyagból. A színes akril önmagában vagy fémmel kombinálva is jól mutat.

Ha bútorunkat szeretnénk feldobni, átalakítani, egy fogantyú cserével akár megváltoztathatjuk a karakterét. Ha bútorfogantyúra van szükségünk, érdemes körülnézni alaposan a piacon.