Milyen anyagú zuhanytálcát válasszak?

A zuhanytálcák többnyire akrilból készülnek, ezek a legelterjedtebbek. Ennek legfőbb okai a könnyű szállíthatóság, illetve a megfizethető árak. Ezen kívül számos formában megtalálhatók a piacon. Ha ilyen anyagú tálcát szeretnénk, figyelnünk kell arra, hogy a tisztítása során ne használjunk szemcsés állagú szereket. Ezzel elkerülhetjük, hogy a zuhanytálca felülete megkarcolódjon, illetve idő előtt elhasználódjon.

 

Léteznek kerámia zuhanytálcák is. Ezek előnye, hogy az akrillal szemben ezek tökéletesen ellenállnak a legerősebb fertőtlenítő- és tisztítószereknek is. Hátránya azonban, hogy ebből az anyagból igencsak kevés forma áll rendelkezésünkre.

 

A legelegánsabb és legszembetűnőbb termékek mindenképpen a műmárványból készült, öntött márvány zuhanytálcák. Amellett, hogy rendkívül dekoratívak fényes külsejüknek köszönhetően, magas ellenállóképességű felülettel is rendelkeznek. Ugyan akkora választék, formájukat tekintve nincs a kínálatban, mint az akril társaiknál, de a kerámiánál sokkal változatosabb a paletta.

A legújabb, leginnovatívabb anyag, mely még csak nem olyan régóta van jelen a piacon, az az SMC (Sheet Molding Compound). Ez egy speciális üvegszállal megerősített poliészter alapanyagot takar, mely esetében a kis súlyhoz rendkívüli tartósság, illetve ellenállóság párosul. Mivel kivételes formálhatósággal rendelkezik, így az ebből az anyagból készült zuhanytálcák bámulatosan esztétikus látványt nyújtanak.

A nagy választéknak köszönhetően ma már mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb zuhanytálcát.