Milyen zuhanypanelt válasszak?

A zuhanypanelek alapjában véve rendelkeznek többféle relaxációs, és élvezetet nyújtó funkciókkal. Azonban léteznek extra szolgáltatásokat kínáló készülékek is. Ilyenek pl. a panel aljára felszerelt zuhanyok, amik a lábfejek mosásához és masszírozását teszik lehetővé. Vagy pl. a szaggatott vízsugárral rendelkező, masszírozó oldalzuhanyok, amelyek hozzájárulnak a szervezet megfelelő vérkeringéséhez. Ezen kívül léteznek függőleges irányban állítható magasságú zuhanypanelek is, melyeket egy kar segítségével irányíthatunk aszerint, hogy hol szeretnénk élvezni a vízsugarak jótékony hatásait.

Formájukat tekintve is változatosságot mutatnak. A műanyag zuhanypanelek többnyire oldalukkal a falhoz simulnak, széles testtel rendelkeznek, enyhén hajlítottak, illetve a régi zuhanycsap helyére is gond nélkül beszerelhetőek. A műanyag testű panelek alacsonyabb áruk ellenére is magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak használóik számára. Rendelkeznek többfokozatú kézi- és fejzuhannyal, valamint oldalzuhanyokkal és termosztáttal is. De azért vigyázzunk a túl olcsó készülékekkel, mivel fontos a szerelvények jó minősége is, ezek azonban a pénztárca barát készülékeknél nem garantálhatók.

Léteznek a fémből készült társaik, melyek már jóval tartósabbak és strapabíróbbak. Ezek húzott alumíniumprofilból készülnek, és igazán figyelemfelkeltőek karcsúságuknak köszönhetően. Néha már annyira vékonyra készülnek, hogy külön takarófülekkel kell ellátni az egymástól 150 mm-nyi távolságra lévő vízcsatlakozásokat. De nagy előnyük, hogy kis helyet foglalnak, ez által a kevésbé tágas zuhanykabinokból sem foglal el túl sok helyet.

Mindkettő fajtának megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Mindenki válassza a számára legmegfelelőbbet igényei szerint.